Glicină mov Black Dragon

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Flori mov, involte. Soi hibrid. Înfloreşte deja în următorul an de la plantare. emană parfum intens, înfloreşte de două ori pe an: aprilie-mai şi august-septembrie. Înălţimea la maturitate: 4-5 m, se plantează la soare sau semiumbră.

Cod articol: 31616

Denumire ştiinţifică: Wisteria floribunda 'Black Dragon'

Conţinutul setului: 1 buc.

89,0 Lei / set

Perioadă de plantare: sfârşit de Ianuarie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • Aprilie-Mai
  • 400-500
Expoziţie: însorită, semi umbră.

Sol: fertil, bine drenat, reavăn. Nu suportă solul uscat, nisipos. În cazul în care totuşi se va planta în sol nisipos este recomandat a se fertiliza cu îngrăşăminte pe bază de potasiu sau cu substanţe speciale pentru trandafiri, arbuşti cu flori, plantată la ghiveci preferă fertilizanţi pentru tomate.

Sisteme de conducere:

- Pereţi, în acest caz vor avea nevoie de spalier, pe care trunchiul să se poată răsuci.

- Pergole, arcade – sunt ideal pentru glicine, florile sunt cel mai bine puse în evidenţă.

- Arbori – sunt în detrimentul arborilor, este recomandat expoziţia sudică şi plantarea la 1 m de trunchiul arborelui.

Lucrări de îngrijire:

Tăieri:

Necesită tăieri regulate pentru a ţine sub control dimensiunea plantei şi a stimula înflorirea.

Tăierea de vară: se aplică în iulie-august, se taie creşterile lungi anuale, la 5-6 frunze (se va număra de la trunchi). Această tăiere controlează dimensiunea şi va stimula înflorirea.

Tăierea de primăvara: se aplică primăvara devreme, înainte de înfrunzire (în starea dormindă). Creşterile care au fost tăiate vara la 5-6 frunze acum se pot scurta la 2 muguri, pe acestea se vor forma flori şi nu vor fi umbrite de frunze.

Important!

Glicina poate să nu înflorească din următoarele motive: tăierile sunt incorecte, gerurile târzii de primăvară pot determina căderea mugurilor florali.

Udări: este o lucrare foarte importantă, mai ales pe timpul verii şi în perioadele secetoase, dacă în această perioadă (iulie-septembrie) nu primeşte apă destulă posibil ca anul viitor să nu înflorească, dar atenţie la supra-udări care pot determina putrezirea rădăcinilor.