Goji

Arbust care poate ajunge la înălțimea de 2-3 m. Preferă expoziții însorite (nu suportă umbra). Rezistent la ger (-23⁰C). Nu este pretențios la sol, vegetează bine pe soluri sărace, erodate, pe soluri nisipoase, ușoare sau luto-argiloase, bine drenate. Se pretează pentru garduri vii și fixarea taluzurilor.

Nu necesită îngrijire specială, lăstarii bătrâni se înlătură prin tăieri de pe plantă.

Planta are o istorie de 2000 de ani în medicina tradițională chineză, se crede că rădăcina și fructele au efect benefic pentru organismul uman și longevitate. Cel mai des utilizat sunt fructele (bine coapte) și rădăcina sub diferite forme: decoct (fructe, rădăcină), tinctură (rădăcină), fructe și rădăcină uscate. Are efect pozitive: pentru vedere, rinichi, ficat. Se mai folosește în tratamentul dureri de spate și picioare, vertij, diabet. Fructele sunt bogate în vitamine (A, C, E) și minerale, flavonide și alte componente bioactive, acizi grași esențiali. Unele studii arată care are efecte anti-cancerigene. Rădăcina are proprietăți: antibacteriene, se mai folosește în tratamentul pneumoniei, tuberculozei, astmă, tuse, diabet, hipertensiune. Tradițional rădăcina se recoltează primăvara și se usucă.

SC Sieberz SRL nu își asumă responsabilitatea pentru efecte secundare ale plantelor medicinale. Vă rugăm cereți sfaturi profesionale înaintea utilizării plantelor în scop medicinal.