Cistus
Cistus
Cistus
     
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Cistus

Cistus incanus - Cod articol 6636394
Conţinutul setului: 1 buc
Această plantă care era deja cunoscută în evul mediu începe să reajungă în opinia publică. Are efecte medicinale pentru tot organismul. Sub formă de ceai ajută la absorbția vitaminei C . Ceara din interior și de pe frunze protejează față de diferite micoze, bacterii și virusuri, întărește inima și vasele sanguine, ajută în răceli și în probleme de stomac și digestie. Extern se poate folosi în tratarea dermatitei și acneei. Cistusul se îngrijește ușor, este nepretențios. Preferă locurile însorite, este rezistent până la -15⁰C. Frunzele sunt veșnic verzi, florile înfloresc abundent și sunt parfumate asemănător trandafirilor, de culoare roz cu mijloc portocaliu. Înaintea înfloririi este ideal să culegeți frunzele fiindcă atunci au efectul medicinal maxim. Perioada înfloririi: mai.-sept., înălţimea la maturitate: 80 cm. Se livrează în sezonul de primăvară 2021.
64,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Perioada de înflorire mai, iunie, iulie, august, septembrie
Expoziție soare
Rezistență la ger sensibil la ger
Culoare roz (pink)
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 80-100 cm
Expoziţia: sudică sau vestică. Cistusul necesită soare din plin, locuri protejate de curenţii de aer reci, mai ales din timpul iernii. Temperatură: planta rezistă până la -15⁰C, în locuri protejate, ferite de curenţii de aer şi de umiditatea în exces! Tolerează foarte bine canicula. Plantată în exterior se va acoperi pe timpul iernii! Sol: vegetează bine pe toate tipurile de sol, chiar şi pe cele mai sărace. Solul trebuie să fie foarte bine drenat! Nu suportă excesul de apă! Udări: moderate. Cistusul este rezistent la secetă. Excesul de umiditate poate cauza moartea plantei. Ninsorile abundente pot dăuna plantei, fiindcă lăstarii se pot rupe sub greutatea zăpezii. Tăieri: se va tăia uşor după înflorire, pentru a-i crea forma dorită, nu se vor tăia lăstarii lemnoşi. Cistusul se poate cultiva şi în ghivece, în acest caz, pe timpul ierni se poate păstra într-un loc luminos, răcoros, ferit de ger.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate