Ofertă de 3 cătine
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Ofertă de 3 cătine

Hippophae rhamnoides 'Askola/Leikora','Pollmix' - Cod articol 4400179
Conţinutul setului: 3 buc
Oferta conține 2 bucăți de cătină productivă, și 1 bucată de cătină polenizatoare. Cătina este o plantă dioică - din acest motiv este nevoie plantarea a două exemplare (cel puțin 1 polenizator și 1 productiv) pentru a obține fructe.
175,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Expoziție soare
Rezistență la ger rezistent la ger
Distanța de plantare (cm) 100
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii septembrie
Culoare galben (portocaliu)
Înălțime plantă la maturitate 200-400 cm
Cerințele față de factorii de mediu Cătina este rezistentă la temperaturi scăzute de până la -40⁰C și insolații puternice de 40⁰C. Preferă expozițiile însorite, păstrată la umbră planta tânără poate pierii. Exemplare mature sunt rezistente la secetă și la excesele temporare de apă. Nu are pretenții față de sol. Întreținere Solul se menține curat de buruieni. Fertilizarea necesită a avea loc doar în condiții de soluri foarte sărace. Pe solurile fertile este doar la plantare se folosește o doză reduse de îngrășământ. Tăierile de formare: se alege un ax și 3-5 ramuri laterale, care se scurtează la 1/3 sau ½ în funcție de vigoarea de creștere. În anii II și III se urmărește garnisirea axului din 30 în 30 cm. Tăierile de fructificare: cătina intră pe rod din anul II sau IV. Tăierile de fructificare se execută toamna sau primăvara. Se vor executa tăieri de rărire în zonele mai puțin luminate. O parte din formațiunile de rod se elimină de la bază, iar altă parte se taie în cepi de 1-1,5 cm. Din lăstarii care se vor forma pe cepi se aleg cei mai viguroși și bine plasat care va înlocui formațiunea de rod care a fructificate anul precedent. Cătina este o plantă dioică, din acest motiv este nevoie plantarea a două exemplare pentru a obține fructe. Un exemplar polenizator (masculin) este sufiecient pentru a poleniza 9 exemplare productive (femele). Polenizarea se face cu ajutorul vântului.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate