Vanilie
Vanilie
Vanilie
Vanilie
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Vanilie

Vanilla fragrans - Cod articol 6690627
Conţinutul setului: 1 buc
Aparţine familiei orhideelor. Ideală ca plantă de interior, păstrată în ghivece, fiindcă are lăstari foarte lungi, necesită suport pentru căţărare. Înfloreşte mai mulţi ani, din florile galbene se vor dezvolta păstăile de vanilie. Polenizare manuală: limba din floare se apasă uşor, cu o pensulă fină, se va împrăştia polenul. Livrăm plante în ghiveci de 12 cm.
52,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Expoziție semi umbră
Rezistență la ger sensibil la ger
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii iulie
Vanilia face parte din familia orhideelor, este o plantă perenă tropicală, cu frunze și tulpini cărnoase. Poate ajunge până la înălțimea de 10-15 m (înălțimea se poate regla prin tăieri), este cățărătoare. Cerințele ecologice: Sol: permeabil, bogat în humus, afânat bine drenat (nu suportă apa în exces). Solul trebuie să fie neutru cu valoarea pH între 6,6-7,5. Recomandat amestecul de pământ pentru orhidee. Temperatură: iubește căldura, temperatură optimă este între valorile 21-32⁰C (media 27⁰C). Apă: 2000-2500 mm/an, cu două luni mai uscate pentru stimularea înfloririi. Iubește umezeala, dar nu suportă excesul de apă. Între două udări nu este bine să lăsăm rădăcinile să se usuce. Lumină: nu suportă lumina directă și nici umbra, ideal este lumina solară filtrată la 50%, semi umbra. Fiind o plantă cățărătoare, va avea nevoie de un suport pe care să se poată cățăra (lega). Înflorirea are loc în aprox. 2-3 ani de la plantare. Vanilia înflorește odată pe an pe o perioadă de aproximativ 2 luni (de la mijlocul primăverii până pe la sfârșitul verii). În același moment pe o plantă vor exista 1-3 flori deschise. Durata de viață a unei flori este de 1 zi: se deschid dimineața apoi ziua următoare se ofilesc. Polenizarea trebuie să fie făcută manual. Șansele de reușită cresc dacă polenizarea este făcută dimineața pe soare. În cazul în care polenizarea a avut succes atunci floarea va rămâne pe plantă, în cazul în care nu a reușit floarea va cădea în următoarele 1-3 zile. Astfel este posibilă determinarea (estimarea) numărului de păstăi și puteți înceta procesul de polenizare. Polenizarea manuală este făcută cu un bețigaș de bambus sau alt material de aprox. mărimea unei scobitori. Floarea este ținută într-o mână tepala se apasă în jos cu degetul mare care va da drumul la pinten (acesta conține nectarul). Stamina este îndepărtată cu bețigașul ținut în mâna cealaltă care va elibera polenul. Apoi rostelul este apăsat în sus sub stamină cu bețigașul și presat cu degetele – polenul intră în contact cu stigmatul lipicios și aderă pe acesta. De la legarea fructelor trec aprox. 6-9 luni până la maturizarea acestora. Fructele sunt păstăi lungi în jur de 10-25 cm lungime și 5-15 mm diametru. Florile din partea inferioară a racemului vor produce păstăi lungi drepte cele din partea superioară vor dezvolta păstăi răsucite mici. Din 8-10 flori de pe 10-20 inflorescențe se vor dezvolta aprox. 4-8 capsule. După atingerea numărului dorit de fructe restul mugurilor florali se elimină (se taie inflorescența). Recoltare: păstăile se recoltează când vârful începe să devină galben.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate