Afin Duke

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Este apreciat de zeci de ani datorită producţiei mari de fructe de culoare albastru deschis, cu circumferința de până la 2 cm. Din acest motiv este apreciat în plantaţiile intensive de afin. Acum este accesibil şi grădinarilor amatori. Plantele tinere au o producţie mare, iar cele mai în vârsta, în condiţii ideale au o producţie de 8 până la 10 kg de fructe anual. Fructele foarte mari sunt rezistente, aromate, dulci şi bogate în vitamina C. Savoarea nu a fost niciodată aşa de sănătoasă. Este ideal ca şi plantă de gradină sau container, rezistent pe timpul iernii. Necesită un sol acid, acesta se poate regla cu turbă acidă sau amestec de pământ pentru rododendron. Livrăm plante viguroase de mai mulţi ani. Mărimea la livrare: aprox. 30 – 40 cm.

Cod articol: 41290

Denumire ştiinţifică: Vaccinium corymbosum 'Duke'

Conţinutul setului: 1 buc.

38,0 Lei / set

1. set 38,0 Lei / set

de la 2. seturi 36,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • 150
  • 100-120
Preferă terenuri cu expoziții însorite, mai ales în perioada înfloririi.

Necesitatea față de apă este destul de ridicată, solul trebuie menținut reavăn, mai ales la pornirea și în perioada de vegetație.

Afinul necesită sol acid (pH 3-5), fertil, bogat în humus, afânat. Nu sunt recomandate solurile argiloase, nisipoase fără drenaj. Solurile necorespunzătoare se pot amenda, sau schimba pe suprafața de cultură.

Aciditatea solului poate fii reglată prin umplerea gropii de plantare cu turbă, pământ de frunze sau alte materiale care ridică aciditatea solului. Dacă solul este puternic calcaros sau are reacție bazică, înainte de plantare, vă recomandăm schimbarea solului pe o suprafață de 1mp și 50 cm adâncime.

Recomandat fertilizarea cu soluţii speciale pentru afini.