Afin Reka cu ciorchini mari

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Boabe sănătoase, pline cu substanţe minerale, vitamine şi cu substanţe biologic active. Începând din luna iulie cresc fructele în ciorchini lungi cu boabe mari, dulci şi aromate. Boabele mari, rezistente se pot păstra mult timp, se pot congela sau prepara din ele gemuri şi sucuri gustoase. Nu prea există un alt fruct asemănător în care să găsim atâtea substanţe minerale, vitamine. Substanţele lor active sunt recunoscute şi în medicină. Florile albe cu parfum de miere, frunzele dense de culoare verde închis care toamna se colorează în roşu dau un aspect deosebit grădinii dumneavoastre. Este total rezistent la ger. Pentru această plantă este ideal solul afânat, cu pH în jur de 5, care se poate obţine prin amestecarea solului cu turbă. Perioada de coacere: iulie-august. Este autopolenizator. Livrăm plante viguroase în ghiveci.

Cod articol: 41483

Denumire ştiinţifică: Vaccinum corymbosum 'Reka'

Conţinutul setului: 1 buc.

37,0 Lei / set

1. set 37,0 Lei / set

de la 2. seturi 35,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • 150-200
  • 200
Preferă terenuri cu expoziții însorite, mai ales în perioada înfloririi.

Necesitatea față de apă este destul de ridicată, solul trebuie menținut reavăn, mai ales la pornirea și în perioada de vegetație.

Afinul necesită sol acid (pH 3-5), fertil, bogat în humus, afânat. Nu sunt recomandate solurile argiloase, nisipoase fără drenaj. Solurile necorespunzătoare se pot amenda, sau schimba pe suprafața de cultură.

Aciditatea solului poate fii reglată prin umplerea gropii de plantare cu turbă, pământ de frunze sau alte materiale care ridică aciditatea solului. Dacă solul este puternic calcaros sau are reacție bazică, înainte de plantare, vă recomandăm schimbarea solului pe o suprafață de 1mp și 50 cm adâncime.

Recomandat fertilizarea cu soluţii speciale pentru afini.

Vă recomandăm şi