Agriş columnar Remarka

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Zemos, cu productivitate mare. Datorită formei columnare se poate culege uşor, aveţi acces uşor la fructe. Fructele mari, sănătoase sunt foarte delicioase. Au coaja subţire, roşie, puţin tomentoasă. Perioada de coacere este timpurie, fructele nu cad la coacere. Autopolenizator. Trimitem plante, în ghiveci. Se poate planta la o distanţă de 50 de cm.

Cod articol: 41335

Denumire ştiinţifică: Ribes uva-crispa 'Remarka'

Conţinutul setului: 1 buc.

88,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • 60
  • 180
Cerințe ecologice:

Preferă climatul umed și răcoros. Nu suportă căldura în exces mai ales în perioada formării fructelor (acestea cad, sau nu se dezvoltă). Iubește soarele, dar se dezvoltă excelent și la semiumbră.

Agrișul suportă mai bine seceta și este sensibil la excesul de umiditate. Preferă solurile cu aciditate mai ridicată. Pânza freatică sub 120 cm.
Rezistente la ger până la aprox. - 30⁰C.

Plantarea:
Distanța de plantare între tufe sau pomișori este de 150 cm.
Groapa de plantare (lungime x lățime x adâncime): 35x35x40 cm.

Soiurile columnare se taie din lateral, și din vârf pentru a regla înălțimea.

Fertilizări și irigări: Necesită fertilizări anual (toamna după recoltarea fructelor și primăvara înainte de înflorit). Irigarea: solul trebuie să fie umectat pe o adâncime de 30-40 cm (dacă primăvara este secetoasă se udă înaintea înfloritului și 15-20 zile înainte de recoltarea fructelor, 1-2 udări în august.