Agriş fără spini Larell

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Foarte sănătos, soi de vigoare medie, lat, cu creştere pe verticală, practic fără spini – rar din loc în loc se poate întâmpla să existe câte un spin. Soi semitârziu-târziu, fructele sunt roşii, mari, plăcut dulci cu coajă netedă, are producţie bogată. Ideal pentru grădini, balcoane şi terase.

Cod articol: 41470

Denumire ştiinţifică: Dornenl. Stachelbeer Larell

Conţinutul setului: 1 buc.

88,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Martie - mijloc de Decembrie

Cerințe ecologice:

Preferă climatul umed și răcoros. Nu suportă căldura în exces mai ales în perioada formării fructelor (acestea cad, sau nu se dezvoltă). Iubește soarele, dar se dezvoltă excelent și la semiumbră.

Agrișul suportă mai bine seceta și este sensibil la excesul de umiditate. Preferă solurile cu aciditate mai ridicată. Pânza freatică sub 120 cm.
Rezistente la ger până la aprox. - 30⁰C.

Plantarea:
Distanța de plantare între tufe sau pomișori este de 150 cm.
Groapa de plantare (lungime x lățime x adâncime): 35x35x40 cm.

Tăieri: În primul an se lasă numai 3-5 lăstari și se scurtează la 4-6 muguri. În anul al doilea lăstarii noi de un an se scurtează la 4-6 muguri în așa fel se va forma o coroană uniformă. Tăierile se aplică după căderea frunzelor sau înaintea înmuguritului. La exemplare în vârstă se elimină toate ramurile bătrâne (de 4 ani). Scurtarea ramurilor laterale la 20-30 cm.

Fertilizări și irigări: Necesită fertilizări anual (toamna după recoltarea fructelor și primăvara înainte de înflorit). Irigarea: solul trebuie să fie umectat pe o adâncime de 30-40 cm (dacă primăvara este secetoasă se udă înaintea înfloritului și 15-20 zile înainte de recoltarea fructelor, 1-2 udări în august.