Ananas-Guave cu tulpină înaltă

Indisponibil

Ananasul guave es o plantă senzațională ce provine din America de Sud. Această plantă braziliană nu doar că ne bucură privirea cu bogăția frunzelor veșnic verzi și a florilor colorate în roșu și alb, dar produce și fructe aromate, zemoase, piriforme, a căror gust ne va duce cu gândul la ananas și căpșune. Această plantă preferă locurile luminoase și călduroase, dar și apa este esențială pentru ea. Din aprilie și până în octombrie se comportă foarte bine și afară. Iernează în locuri ferite de ger. Livrăm plante viguroaseîn ghiveci de 23 cm. Înălțime 50-80 cm.

Cod articol: 63058

Denumire ştiinţifică: Acca sellowiana Stamm

Perioadă de plantare: mijloc de Februarie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • Mai-Iunie
  • 150
Expoziţie: însorită.

Sol: solul din ghiveci trebuie să fie de bună calitate, bogat în substanţe nutritive şi humus. Recomandat amestecul de pământ cu nisip sau perlit. Ghiveciul trebuie bine drenat.

Fertilizări: recomandat a se aplica fertilizant complex (lichid sau granule solubile în apă) din aprilie până în septembrie aprox. la fiecare 7-10 zile. (Utilizarea substanţelor cu eliberare prelungită se face în martie și iunie.)

Irigare: are cerinţe ridicate faţă de apă, mai ales pe timpul verii. Seceta dăunează plantei şi poate determina declinul acesteia!

Rodeşte la sfârşitul verii, fructe în formă de pară, de mărimea unei prune, cu aromă de ananas și căpșuni.

Tăieri: suportă bine tăierile. Toamna după rodire sau primăvara (martie) după perioada de repaos vegetativ se scurtează toţi lăstarii.

Iernare: se păstrează într-o încăpere luminoasă (seră sau o camera foarte luminousă , la aprox. 8°C. Se udă moderat pe timpul iernii, apoi din primăvară cererea de apă devine foarte ridicată.