Ananas-Guave tufă

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Senzaţie florală din America de Sud. Pomul ne copleşeşte cu frumuseţea frunzelor veşnic verzi, florile alb-roşii de 2,5-3 cm şi fructele în formă de pară care se coc la sfârşitul verii cu gust de ananas şi căpşuni. Chiar şi plantele tinere au o recoltă bogată. Pomul nu este pretenţios şi se simte cel mai bine în locurile însorite. Din aprilie până în octombrie se simte bine şi pe balcon sau terasă. Iernează fără probleme şi în seră. Fructele se coc la sfârşitul verii. Livrăm plante viguroase în ghivece de 14 cm. Înălțime 30-50 cm.

Cod articol: 63056

Denumire ştiinţifică: Acca sellowiana

Conţinutul setului: 1 buc.

79,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • Mai-Iunie
  • 300
Expoziţie: însorită.

Sol: solul din ghiveci trebuie să fie de bună calitate, bogat în substanţe nutritive şi humus. Recomandat amestecul de pământ cu nisip sau perlit. Ghiveciul trebuie bine drenat.

Fertilizări: recomandat a se aplica fertilizant complex (lichid sau granule solubile în apă) din aprilie până în septembrie aprox. la fiecare 7-10 zile. (Utilizarea substanţelor cu eliberare prelungită se face în martie și iunie.)

Irigare: are cerinţe ridicate faţă de apă, mai ales pe timpul verii. Seceta dăunează plantei şi poate determina declinul acesteia!

Rodeşte la sfârşitul verii, fructe în formă de pară, de mărimea unei prune, cu aromă de ananas și căpșuni.

Tăieri: suportă bine tăierile. Toamna după rodire sau primăvara (martie) după perioada de repaos vegetativ se scurtează toţi lăstarii.

Iernare: se păstrează într-o încăpere luminoasă (seră sau o camera foarte luminousă , la aprox. 8°C. Se udă moderat pe timpul iernii, apoi din primăvară cererea de apă devine foarte ridicată.