Arbust de frăguţe cu tulpină înaltă

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Fructele mari de 2-3 cm, asemănătoare frăguţei sunt comestibile, se pot prepara ca dulceaţă sau lichior. Frunzele frumoase, veşnic verzi ne bucură tot anul. Decorează atât prin florile albe graţioase, cât şi prin fructele delicioase, care pe parcursul coacerii se colorează din galben în portocaliu, apoi devin roşii, ca un foc de artificiu. Coacerea ţine mai multe luni, astfel în acelaşi timp găsim şi flori şi fructe pe acelaşi pom. Rezistent la ger până la -10-15⁰C.

Cod articol: 68554

Denumire ştiinţifică: Arbutus atlantica

Conţinutul setului: 1 buc.

192,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Martie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • Septembrie
  • 300
Soi de pom exotic , originar din Mediterana. Poate fi plantat în grădină în zonele cu ierni nu foarte geroase sau se poate păstra în ghiveci.

Expoziţie şi temperatură: necesită locuri însorite, ferite de vânturi puternice, mai ales pe timpul iernii. Plantat în exterior va avea nevoie de acoperire pe timpul ierni. Plantele tinere sunt mai sensibile la ger decât exemplarele mature. Rezistent până la -15-10⁰C. În cazul în care unele păţi degeră pe timpul ierni acestea primăvara după trecerea gerurilor se vor tăia, iar planta se va regenera repede prin creşteri noi.

În cazul în care este păstrat în ghiveci, pe timpul iernii se va menţine la o termperatură între aprox. 0-10⁰C, într-un loc luminos.

Sol: tolerează multe tipuri de sol, chiar şi pe cele acide sau alcaline, dar cu condiţia să fie foarte bine drenate şi fertile. Nu suportă apa stagnantă din sol! În cazul în care este plantat în ghivece, este recomandat a se transplanta odată la 2-3 ani, dar cu grijă să nu se rănească rădăcinile.

Lucrări de îngrijire

Udări: se va uda după plantare şi pe perioada verii, dar moderat, fiindcă nu suportă apa în exces! Plantele odată prinse, tolerează bine seceta. În cazul în care este păstrat în ghiveci, se va uda mai des vara, iar pe timpul iernii se va uda rar (se va lăasa solul să se usuce între două udări).

Fertilizări: primăvara-vara (august) de preferat nu cu fertilizant lichid cu acţiune rapidă ci substanţe cu eliberare prelungită (granule) în acest caz se poate administra odată pe an primăvara.

Tăieri: primăvara, după trecerea gerurilor.