Coacăz columnar KieRoyal

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Coacăzul foarte renumit acum se poate găsi şi în varianta columnară. Este primul soi de coacăz negru delicios care în mod excepţional este dulce cu aromă plăcută. Ciorchinii lungi cresc mari, boabele se maturează uniform şi nu cad. Productivitate mare. Se coace deja la începutul lunii iulie. KieRoyal - "Boaba sănătăţii". Are conţinut foarte ridicat de vitamina C. Este o comoară preţioasă pentru păstrarea sănătăţii Dumneavoastră. Conţine o cantitate mare din vitaminele B, P, pectină şi substanţe minerale valoroase care ne apără de tuse şi răguşeală. Împrospătează sistemul imunitar şi activează producerea hormonilor. Beta-carotina întăreşte mucoasa, niacina relaxează şi calmează nervii. Potasiul este benefic pentru inimă şi muşchi. KieRoyal - "Boaba relevaţiei". Fructele cu aromă dulce particulară sunt excelente pentru prepararea sucului, dulceţei şi pentru consum proaspăt. Sucul din KieRoyal conferă un gust specific cocktailurilor si shakeurilor. Este autopolenizator.

Cod articol: 40322

Denumire ştiinţifică: Ribes nigrum 'Kieroyal'

Conţinutul setului: 1 buc.

132,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • Iulie-Ianuarie
  • 60-80
  • 200
Cerințe ecologice:
Preferă climatul umed și răcoros. Nu suportă căldura în exces mai ales în perioada formării fructelor (acestea cad, sau nu se dezvoltă). Iubește soarele, dar se dezvoltă excelent și la semiumbră.
Coacăzul negru preferă soluri luto-argiloase, grele, permeabile, fertile, reavăne, slab acide. Preferă locurile ferite de vânturi puternice, mai ales pe timpul iernii.

Pânza freatică sub 120 cm.
Sunt rezistente la ger până la - 32⁰C.

Plantarea:
Distanța de plantare între tufe sau pomișori este de 150 cm.
Groapa de plantare (lungime x lățime x adâncime): 35x35x40 cm.

Tăieri: În primul an se lasă numai 3-5 lăstari și se scurtează la 4-6 muguri. În anul al doilea lăstarii noi de un an se scurtează la 4-6 muguri în așa fel se va forma o coroană uniformă. Tăierile se aplică după căderea frunzelor sau înaintea înmuguritului. La exemplare în vârstă se elimină toate ramurile bătrâne (de 4 ani). Scurtarea ramurilor laterale la 20-30 cm.

Soiurile columnare se taie din lateral, și din vârf pentru a regla înălțimea.

Fertilizări și irigări: Necesită fertilizări anual (toamna după recoltarea fructelor și primăvara înainte de înflorit). Udare, solul trebuie să fie umectat pe o adâncime de 30-40 cm (dacă primăvara este secetoasă se udă înaintea înfloritului și 15-20 zile înainte de recoltarea fructelor, 1-2 udări în august).