Coacăz columnar Rovada

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Coacăz cu ciorchini mari, fructe zemoase, cu gust armonios. Este capabil la productivitate foarte mare. Ciorchinii lungi cresc aproape la 15 cm lungime. Se coace în a doua jumătate a lunii iunie. Autopolenizator. Livrăm plante viguroase, în ghiveci.

Cod articol: 41386

Denumire ştiinţifică: Ribes rubrum 'Rovada'

Conţinutul setului: 1 buc.

88,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • 60
  • 200-250
Cerințe ecologice:
Preferă climatul umed și răcoros. Nu suportă căldura în exces mai ales în perioada formării fructelor (acestea cad, sau nu se dezvoltă). Iubește soarele, dar se dezvoltă excelent și la semiumbră.
Coacăzul roșu preferă solurile luto-nisipoase sau nisipo-lutoase, pe cele nisipoase vegetează doar în condiții de umiditate suficientă.

Pânza freatică sub 120 cm.
Sunt rezistente la ger până la - 32⁰C.

Plantarea:
Distanța de plantare între tufe sau pomișori este de 150 cm.
Groapa de plantare (lungime x lățime x adâncime): 35x35x40 cm.

Tăieri: În primul an se lasă numai 3-5 lăstari și se scurtează la 4-6 muguri. În anul al doilea lăstarii noi de un an se scurtează la 4-6 muguri în așa fel se va forma o coroană uniformă. Tăierile se aplică după căderea frunzelor sau înaintea înmuguritului. La exemplare în vârstă se elimină toate ramurile bătrâne (de 4 ani). Scurtarea ramurilor laterale la 20-30 cm.

Soiurile columnare se taie din lateral, și din vârf pentru a regla înălțimea.

Fertilizări și irigări: Necesită fertilizări anual (toamna după recoltarea fructelor și primăvara înainte de înflorit). Udare, solul trebuie să fie umectat pe o adâncime de 30-40 cm (dacă primăvara este secetoasă se udă înaintea înfloritului și 15-20 zile înainte de recoltarea fructelor, 1-2 udări în august).