Glicină mov Black Dragon

Indisponibil

Flori mov, involte. Soi hibrid. Înfloreşte deja în următorul an de la plantare. emană parfum intens, înfloreşte de două ori pe an: aprilie-mai şi august-septembrie. Înălţimea la maturitate: 4-5 m, se plantează la soare sau semiumbră.

Cod articol: 31616

Denumire ştiinţifică: Wisteria floribunda 'Black Dragon'

Perioadă de plantare: sfârşit de Ianuarie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • Aprilie-Mai
  • 400-500
Expoziţie: însorită, semi umbră.

Sol: fertil, bine drenat, reavăn. Nu suportă solul uscat, nisipos. În cazul în care totuşi se va planta în sol nisipos este recomandat a se fertiliza cu îngrăşăminte pe bază de potasiu sau cu substanţe speciale pentru trandafiri, arbuşti cu flori, plantată la ghiveci preferă fertilizanţi pentru tomate.

Sisteme de conducere:

- Pereţi, în acest caz vor avea nevoie de spalier, pe care trunchiul să se poată răsuci.

- Pergole, arcade – sunt ideal pentru glicine, florile sunt cel mai bine puse în evidenţă.

- Arbori – sunt în detrimentul arborilor, este recomandat expoziţia sudică şi plantarea la 1 m de trunchiul arborelui.

Lucrări de îngrijire:

Tăieri:

Necesită tăieri regulate pentru a ţine sub control dimensiunea plantei şi a stimula înflorirea.

Tăierea de vară: se aplică în iulie-august, se taie creşterile lungi anuale, la 5-6 frunze (se va număra de la trunchi). Această tăiere controlează dimensiunea şi va stimula înflorirea.

Tăierea de primăvara: se aplică primăvara devreme, înainte de înfrunzire (în starea dormindă). Creşterile care au fost tăiate vara la 5-6 frunze acum se pot scurta la 2 muguri, pe acestea se vor forma flori şi nu vor fi umbrite de frunze.

Important!

Glicina poate să nu înflorească din următoarele motive: tăierile sunt incorecte, gerurile târzii de primăvară pot determina căderea mugurilor florali.

Udări: este o lucrare foarte importantă, mai ales pe timpul verii şi în perioadele secetoase, dacă în această perioadă (iulie-septembrie) nu primeşte apă destulă posibil ca anul viitor să nu înflorească, dar atenţie la supra-udări care pot determina putrezirea rădăcinilor.