Kaki

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Acest fruct nobil, după răspândirea foarte rapidă în magazine, având plantaţii în toată lumea, a ajuns şi în ţara noastră. Are gust dulce acrişor, de consistenţă gelatinoasă, o aromă specială: combinaţie între aroma piersicului, caisului şi a părului. Dar nu numai datorită gustului delicios este din ce în ce mai favorizat, ci şi pentru că este bogat în vitamine. Pom impozant, cu coronament rotund, toamna strălucind în culorile: galben şi portocaliu. Pomul îşi păstrează aspectul frumos, compact şi după puţină tundere. Se poate culege de la sfărşitul lunii octombrie, când prin coaja subţire deja se poate observa pulpa portocalie a fructului. Fructul se coace şi după culegere. Este o privelişte minunată pomul înzăpezit cu fructe delicioase care se pot culege şi iarna. Se acomodează uşor, este autopolenizator. Mărimea la livrare: 60 cm.

Cod articol: 43524

Denumire ştiinţifică: Diospyros kaki 'Tipo'

Conţinutul setului: 1 buc.

130,0 Lei / set

Perioadă de plantare: mijloc de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • 300
  • 300
Preferă solurile fertile bogate în humus, permeabile, afânate. Se plantează în locuri însorite, protejate (ferite de curenții de aer). Nu suportă umiditatea în exces respectiv apa stagnantă, dar are nevoie de irigări constante!

Rezistă la ger până la -15-20⁰C. Plantele tinere (primi 3-4 ani) se vor proteja pe timpul iernii. Plantele care sunt plantate în ghivece, pe timpul iernii se pot păstra în locuri reci sau chiar afară cu acoperirea ghiveciului. Ele au nevoie de perioadele reci pentru o dezvoltare adecvată.

Înflorirea are loc în mai-iunie. Intră pe rod în anul 3-4. Perioada de maturare a fructelor este în lunile octombrie-decembrie (rezistă la gerurile blânde).

Fructele, bogate în vitaminele A, C, D, se culeg cu sepale în stare semi coaptă, cu ajutorul unui cuțit sau foarfecă. Acestea se vor matura și după culegere.

Vă recomandăm şi