Kiwi Oriental Delight

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Este vedeta fructelor din zilele noastre. Nu este de mirare pentru că conţine de zece ori mai multă vitamină C decât un măr. Este un arbust căţărător asemănător viţei de vie. Se poate cultiva oriunde se cultivă şi viţa de vie. Exemplarele tinere se culcă pe pământ şi se protejează împotriva gerurilor puternice. Exemplarele mature sunt rezistente la ger în totalitate. Are creştere viguroasă, robustă, are lăstari groşi de un deget cu frunze rotunde pubescente, flori albe ca zăpada de 3 cm în diametru. Nu necesită tăieri, tratamente fitosanitare, săparea este interzisă! Fructele se maturează post recoltare, deci şi în condiţiile de la noi rodeşte. Fructele se recoltează înaintea gerurilor,se pot consuma după maturarea acestora când devin moi (de la începutul lunii lui decembrie până la sfârşitul lui aprilie). În condiţii ideale, un exemplar poate produce 800-1000 de fructe. Kiwiul cultivat de noi este mult mai dulce şi mai aromat decât cel cumpărat din magazin pentru că îl culegem în stadiu mai copt. Intră pe rod în anul al 3-lea de la plantare. Autopolenizator.

Cod articol: 40185

Denumire ştiinţifică: Actinidia argutta 'Oriental Delight'

Conţinutul setului: 1 buc.

77,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Martie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • 300
  • 300-400
Cerințe ecologice: necesită sol umed, acid, cu permeabilitate bună, (bine drenat) loc protejat cu expoziție sudică (însorită).

Kiwi este o liană, din acest motiv va necesita un suport sau cordon pe care să se poată căţăra,

Îngrijire: Recomandăm ca în fiecare toamnă să se împrăștie mraniță sau gunoi de grajd fermentat, compost în strat gros în jurul trunchiului. Primăvara se poate administra fertilizant. În primii ani este necesară acoperirea plantei pe timpul iernii!

Tăieri: Din anul 5 trebuie tăiați doar lăstarii ce au peste 3 ani, fructificarea va avea loc pe în principal pe lăstarii de 2 ani.