Magnolie Genie

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Este un soi genial. După 15 ani de muncă de amelioarare obositoare a fost creată această magnolie unică. Se îngrijește ușor. Înflorește de două ori pe an, prima dată în aprilie, apoi din nou la mijlocul verii. Florile sunt mari, de 15 cm, fin parfumate, de culoare roșu-purpuriu. Important: poate înflorii deja din al doilea an. Se plantează într-un loc însorit. Mărimea la livrare: cca. 40 – 50 cm. Livrăm plante viguroase în ghiveci.

Cod articol: 31543

Denumire ştiinţifică: Magnolia 'Genie'

Conţinutul setului: 1 buc.

260,0 Lei / set

Perioadă de plantare: mijloc de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • Aprilie-Mai
  • 400
Expoziţie: Magnolia necesită a fi plantată la soare pentru o înflorire bogată, dar suportă bine şi semi umbra. Locul plantării trebuie să fie ferit de vânt, mai ales de curenţii de aer rece din timpul iernii. În funcţie de zonă, în primii ani este recomandată acoperirea ei pe timpul iernii.

Sol: reavăn, bine drenat, fertil, acid – magnolia nu suportă solurile alcaline (calcaroase). La plantare, dacă solul nu este corespunzător, este necesar schimbarea acestuia sau cel puţin ameliorarea lui. Ameliorarea se poate face cu pământ acid de tip A sau amestec de pământ pentru conifere, rododendron, respectiv cu turbă acidă. Turba corectează valoarea pH şi textura solului, acesta devine mai permeabil şi mai aerat.

Recomandare: din primăvară până la sfârşitul verii fertilizare cu soluţii speciale pentru plantele acidofile (fertilizanţi pentru hortensii, conifere, rododendron).

Vă recomandăm şi