Magnolie ‘Soulangiana’

Indisponibil

Este un arbust voluminos, cu frunze căzătoare. Are flori erecte în formă de clopot, asemănătoare crinului. Exteriorul petalelor este roz închis, iar interiorul este de culoare albă. Bobocii apar înaintea frunzelor. Necesită sol bogat în minerale, nu suportă solul calcaros. Perioada de înflorire: aprilie-mai. Înălţimea la maturitate: 3 m. Se plantează la soare, semiumbră.

Cod articol: 30201

Denumire ştiinţifică: Magnolia soulangiana

Perioadă de plantare: început de Martie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • Aprilie-Mai
  • 300
Expoziţie: Magnolia necesită a fi plantată la soare pentru o înflorire bogată, dar suportă bine şi semi umbra. Locul plantării trebuie să fie ferit de vânt, mai ales de curenţii de aer rece din timpul iernii. În funcţie de zonă, în primii ani este recomandată acoperirea ei pe timpul iernii.

Sol: reavăn, bine drenat, fertil, acid – magnolia nu suportă solurile alcaline (calcaroase). La plantare, dacă solul nu este corespunzător, este necesar schimbarea acestuia sau cel puţin ameliorarea lui. Ameliorarea se poate face cu pământ acid de tip A sau amestec de pământ pentru conifere, rododendron, respectiv cu turbă acidă. Turba corectează valoarea pH şi textura solului, acesta devine mai permeabil şi mai aerat.

Recomandare: din primăvară până la sfârşitul verii fertilizare cu soluţii speciale pentru plantele acidofile (fertilizanţi pentru hortensii, conifere, rododendron).

Vă recomandăm şi