Măslin Orvieto

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Frunzele verzi-argintii creează o atmosferă mediteraneană pe terase, balcoane sau în grădini. Din florile plăcut parfumate se vor dezvolta măsline adevărate. Frunzele se menţin tot anul. Înfloreşte din aprilie până în iunie. Preferă loc cald, însorit, ferit de vânt. Plantă robustă, nepretenţioasă şi rezistentă la ger până la -10⁰C. Livrăm plante în ghiveci, mărimea la livrare: 80-100 cm. În marea majoritate a ţării este recomandat să ierneze ferit de ger.

Cod articol: 63046

Denumire ştiinţifică: Olea europaea 'Fragivento'

Conţinutul setului: 1 buc.

149,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Martie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • Aprilie-Iunie
Expoziție: însorită, sudică, sud-vestică, protejat de vânturi nordice și estice.
Sol: bine drenat, tolerează pH acid și alcalin. Solurile sărace și nisipoase se vor amenda cu compost, și argilă.
Măslinii se pot cultiva și în ghivece, transplantarea va avea loc în ghivece ușor mai mari.
Tăieri: tăieri pentru menținerea arborelui la dimensiunea dorită. Tăierile ușoare de formare să fie efectuate la mijloc de primăvară iar tăierile majore să aibă loc vara devreme până la mijloc de vară. Tăierile de toamnă respective iarnă nu sunt recomandate, plantele nu pot să se refacă până la venirea gerurilor.
Fertilizări: mai-sept.
Protejarea pe timpul iernii: rezistă până la - 7⁰C pe perioade scurte. În zone cu climat mai blând se poate acoperi atât trunchiul cât și coroana în mai multe straturi cu material destinate special pentru acoperirea plantelor, material naturale: paie, frunze uscate, iută, rogojini, etc. Dacă este păstrat pe terasă în ghiveci, acesta neapărat trebuie acoperit cu folie de plastic cu bule, aceasta izolează mai bine.
În zone cu ierni foarte geroase măslinul iernează în spații protejate.

Vă recomandăm şi