Ofertă de 3 cătine

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

2 buc. cătină productiv, 1 bucată polenizator. Cătina este o plantă dioică - din acest motiv este nevoie plantarea a două exemplare (cel puțin 1 polenizator și 1 productiv) pentru a obține fructe.

Cod articol: 40017

Denumire ştiinţifică: Hippophae rhamnoides 'Askola/Leikora','Pollmix'

Conţinutul setului: 3 buc.

96,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Martie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • 200-250
  • 200
Cerințele față de factorii de mediu

Cătina este rezistentă la temperaturi scăzute de până la -40⁰C și insolații puternice de 40⁰C. Preferă expozițiile însorite, păstrată la umbră planta tânără poate pierii. Exemplare mature sunt rezistente la secetă și la excesele temporare de apă. Nu are pretenții față de sol.

Întreținere

Solul se menține curat de buruieni. Fertilizarea necesită a avea loc doar în condiții de soluri foarte sărace. Pe solurile fertile este doar la plantare se folosește o doză reduse de îngrășământ.

Tăierile de formare: se alege un ax și 3-5 ramuri laterale, care se scurtează la 1/3 sau ½ în funcție de vigoarea de creștere. În anii II și III se urmărește garnisirea axului din 30 în 30 cm.

Tăierile de fructificare: cătina intră pe rod din anul II sau IV. Tăierile de fructificare se execută toamna sau primăvara. Se vor executa tăieri de rărire în zonele mai puțin luminate. O parte din formațiunile de rod se elimină de la bază, iar altă parte se taie în cepi de 1-1,5 cm. Din lăstarii care se vor forma pe cepi se aleg cei mai viguroși și bine plasat care va înlocui formațiunea de rod care a fructificate anul precedent.

Cătina este o plantă dioică, din acest motiv este nevoie plantarea a două exemplare pentru a obține fructe. Un exemplar polenizator (masculin) este sufiecient pentru a poleniza 9 exemplare productive (femele). Polenizarea se face cu ajutorul vântului.