Smochin Viola, tufă

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Provine de pe dealurile viticole şi poate deveni decorul teraselor sau balcoanelor datorită frunzelor deosebite. Plantat în grădină sau păstrat pe terase, balcoane este rezistent până la -15⁰C, are nevoie de protecţie pe timpul iernii în primii an. În luna iulie apar fructele zemoase mov-roşii, mari. Fructele cu conţinut ridicat de minerale şi vitamine se pot recolta şi în luna septembrie. Poate creşte până la 4 m.

Cod articol: 40234

Denumire ştiinţifică: Ficus carica 'Brown Turkay'

Conţinutul setului: 1 buc.

131,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Martie - mijloc de Decembrie

  • Soare
  • 400
Expoziţie: soare. La semi umbră, umbră nu va fructifica sau doar foarte puţin şi slab calitativ! Locul trebuie să fie ferit de curenţii de aer rece.

Toamna înaintea venirii gerurilor smochinul se va acoperi, cu materiale special create pentru protecţia plantelor pe timpul iernii, sau cu diverse materiale: frunze, paie coceni etc.

Sol: nu are pretenţii faţă de sol, este rezistent la sărurile din pământ. Solul ideal este cel permeabil, bogat în substanţe nutritive.

Lucrări de întreţinere:

Smochinul suportă seceta, doar pe perioade scurte, din acest motiv este foarte important să fie irigat regulat pe timpul verii.

Tărieri: primăvara se vor tăia toate ramurile degerate îmbătrânite.