Zmeur violet

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Are culoare neobişnuită: albastru-violet închis. Este o plantă robustă, viguroasă, fără spini, astfel culegerea este mult mai uşoară. Aroma intensivă a fructelor seamănă cu combinaţia zmeurului şi a murului. Este ideal atât pentru consum proaspăt, cât şi preparat ca dulceaţă sau compot. A devenit foarte cunoscut datorită şi conţinutului ridicat în substanţe benefice care ajută la menţinerea sănătăţii. Planta - atât fructul, cât şi frunza- a fost apreciată şi de băştinaşii americani, care au folosit-o ca medicament pentru ameliorarea durerilor de stomac şi contra problemelor ochiului. Zmeurul violet conţine în cantităţi mari antociani care sunt benefici pentru organismul uman. Livrăm plante viguroase, în ghiveci.

Cod articol: 40321

Denumire ştiinţifică: Rubus x neglectus Glen Coe

Conţinutul setului: 1 buc.

48,0 Lei / set

1. set 48,0 Lei / set

de la 2. seturi 46,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • 50
  • 120
Cerințe ecologice:
Iarna rezistă până la -20-25⁰C, cu condiția să fie protejat de vânturi puternice și să existe pătură de zăpadă. În unele cazuri suferă la căldurile mari din perioada verii.
Preferă expozițiile însorite, fructele vor fii mai dulci și aromate. Crește bine în zonele colinare, necesită precipitații în lunile iunie-august. Nu suportă apa stagnantă.
Zmeurul necesită sol reavăn, permeabil, fertil, bine aerisit (nisipo-lutos), ușor acid.
Soiurile noastre sunt potrivite și pentru creșterea pe spalier și pentru formarea gardurilor vii fructifere.
Plantarea:
Distanța de plantare: 30-40 cm, între rânduri 120-150 cm
Dimensiunea gropii: 40/40/40 cm.
Fertilizare, irigare:
Înainte de plantare solul se îmbunătățește cu îngrășăminte organice, mraniță. Cultura se irigă în perioadele uscate (mai ales primăvara).
Tăieri de rodire:
La sfârșitul verii dintre lăstarii crescuți de la bază se lasă 4-5 mai puternici, restul și lăstarii care au fructificat se taie de la bază. După recoltare este recomandat să aplicați îngrășăminte.
Tăieri la soiurile remontante: se taie doar lăstari care au rodit.

Vă recomandăm şi