Aprilie

Sfaturi pentru luna Aprilie

După tăierile de primăvară putem să ne ocupam, de crearea unui gazon nou și de îngrijirea celui existent. În zonele umbrite și de sub arbori gazonul nu va fi frumos. În aceste zone trebuie plantate specii care sunt rezistente la umbră și care acoperă solul.
Dacă vremea ne permite și nu este foarte cald, uscăciune, putem planta trandafirii tufă și arbuștii de trandafir. Pregătirea solului este foarte importantă, pentru că trandafirii se înființează pentru mai mulți ani. În aprilie se mai pot planta plantele cu înflorire de vară și toamnă, plantele perene și iarba ornamentală, dacă acestea au sistemul radicular bine dezvoltat. Excepție făcând iarba de pampas care se plantează în ultimul trimestru al lunii mai. Pentru plantele anuale, care se seamănă în aprilie, solul trebuie pregătit în prealabil, în mod corespunzător.
Bulbii de gladiolă se plantează în aprilie. Se vor planta doar bulbi sănătoși, în fiecare an în locuri diferite. Bulbii de gladiole trebuie examinați înainte de cumpărare și sub coajă pentru a vedea dacă sunt sănătoși. În cazul în care bulbii sunt decolorați sau cu denivelări, să nu îi cumpărați.