Februarie

Sfaturi pentru luna Februarie

Dezghețarea iazului din grădină:

Asigurați-va să tăiați o mică gaură în gheață pe suprafața iazului din grădină, pentru ca animalele care trăiesc în el, să ajungă la oxigen suficient. Nu uitați să și hrăniți aceste animale!

Plantarea pomilor:
În cazul în care solul nu este înghețat, se poate începe plantarea pomilor fructiferi, a arborilor și arbuștilor ornamentali, de acum începe dezvoltarea acestora. Un ger de scurta durată nu deteriorează plantele.


Plivitul:
Dacă solul nu este foarte înghețat, puteți să desfaceți puțin solul și să scoateți buruienile. În cazul în care va fi mai cald, nu veți putea intra pe teren, pentru că riscați să rămâneți blocați în noroi.

Evitați folosirea sării pentru dezghețare:
Sarea de drum și alte substanțe asemănătoare, cu toate că topesc gheața, dăunează plantelor, animalelor și pânzei freatice. Sarea mai poate distruge automobilele și pereții caselor. Împiedică absorbția substanțelor nutritive în plante și acestea devin sensibile la boli. Cel mai bine este dacă împrăștiem nisip, pietriș fin, rumeguș sau sare ecologică. Folosiți cu încredere mătura și lopata.

Alte sfaturi utile:
La sfârșitul lunii februarie înfloresc plantele de stâncărie, speciile de Ericaceae, și primele flori cum ar fi Eranthis. Trebuie să avem grijă ca aceste plante să ajungă la lumină, trebuie curățate de frunze și crenguțe uscate.
Dacă solul nu este înghețat, putem planta bulbii de lalea. La momentul plantării, bulbii sunt deja umflați și mugurii dezvoltați, trebuie să avem grijă ca aceștia să nu se rănească în timpul plantării.
Când vremea ne permite putem începe plantarea pomilor fructiferi, arbuștilor și a trandafirilor.
Se poate începe semănarea în momentul în care se poate intra pe teren și nu mai există ger.