Schisandra
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Schisandra

Schisandra chinensis - Cod articol 4400142
Conţinutul setului: 1 buc
După numele lui chinezesc se mai numeşte şi " fructul cu 5 arome", pentru că se îmbină în el aromele: dulce, acrişor, amărui, picant, sărat. Numele ştiinţific este Schisandra chinensis şi are un rol important în medicina chineză tradiţională deja de 2 mii de ani. În China boabele proaspete şi uscate se folosesc pentru vindecarea a mai multor boli. Se poate prepara ceai şi din frunze şi din lăstari. Se coace în septembrie/octombrie. Deja în mai apar florile albe sau roz deschis, foarte parfumate. Este o plantă căţărătoare care poate să ajungă chiar la 3 m înălţime. Este total rezistentă la ger, foarte uşor de îngrijit şi rezistentă la boli. Autopolenizator. Livrăm plante viguroase, în ghiveci.
103,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Perioada de înflorire mai
Expoziție semi umbră
Distanța de plantare (cm) 100
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii septembrie
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 300 cm
Plantă medicinală aromatică, cățărătoare, în unele cazuri poate ajunge chiar până la 6 m înălțime. Rata de creștere este medie. Înflorește în aprilie-mai, rodirea are loc în august-octombrie. Toate părțile plantei sunt aromate. Va înflorii și produce în câțiva ani. Cerințe ecologice: Vitalbeere are nevoie de un suport de cățărare. Preferă solurile acide (suportă și reacția alcalină dacă are suficiente substanțe nutritive) revene, cu capacitate bună de reținere a umidității, bogate în materie organică, bine drenate. Ideal ca rădăcinile/baza plantei să fie în umbră iar restul plantei să fie la semi umbră (preferă soarele de dimineață – expoziție estică). Suportă bine și umbra, nu suportă insolația (necesită protejare față de prea mult soare). Nu suportă seceta, necesită udări și fertilizări regulate în perioada de vegetație. Sensibilă la sărurile din apa de irigat sau de la fertilizanți, în acest caz veți observa pete maronii pe marginile frunzelor bazale. Tăieri: se pot aplica unele tăieri ușoare după înflorire, pentru a stimula a doua înflorire de vară. Primăvara devreme tăiați planta deasupra mugurelui al treilea. Atenție la melci, care pot distruge noile creșteri ale plantei.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate