Căpşuni Meraldo (3 buc)
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Căpşuni Meraldo (3 buc)

Fragaria x ananassa 'Hummi - Meraldo' - Cod articol 4440331
Conţinutul setului: 3 buc
Are fructificare continuă. Sunt ideale pentru grădini mici sau pe terase, cultivate în ghiveci. După prima recoltă, urmează o scurtă pauză, apoi începe rodirea continuă care ţine toată vara până la sosirea gerurilor. Fructele sunt medii-mari, de culoare roşu închis. Pulpa este consistentă, zemoasă, cu o aromă specifică de căpşuni, dulce. Se coace din luna iunie până la primul ger. Livrăm stoloni în cuburi nutritive.
51,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Expoziție soare
Distanța de plantare (cm) 20-25
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii iunie
La ghiveci da
Cerințe ecologice: Căpșunul rezistă la ger până la -15-25⁰C, dar această rezistență este influențată de stratul de zăpadă (în cazul în care nu există este rezistența scade) și de durata gerurilor. Gerurile târzii de primăvară pot avea efecte negative asupra producției de fructe. Căpșunul fiind de talie mică se poate proteja prin acoperire foarte ușor. Căldura excesivă din perioada de vară pot dăuna dezvoltării plantei respectiv la speciile cu rodire continuă pot afecta dezvoltarea florilor respectiv a fructelor. Căpșunul este sensibil la secetă respectiv la excesul de apă, pot cauza pieirea plantei respectiv scad semnificativ calitatea respectiv cantitatea recoltei. Preferă expozițiile însorite. Preferă solurile fertile, bogate, ușoare, nisipo-argiloase sau chiar nisipoase cu umiditate suficientă, ușor acide. Distanța de plantare: 20/25x80-90 cm. După plantare se udă obligatoriu. Udările se efectuează regulat până la prinderea plantei. Nu se udă pe frunzele plantei, acestea se lipesc de sol și se pot îmbolnăvi. Lucrările de îngrijire: La începutul fructificării se mulcește solul, această lucrare se poate face cu diferite materiale (rumeguș, paie curate, frunze uscate). Cel mai practic material pentru mulcire este folia neagră sau cenușie de polietilenă, aceasta se întinde înaintea plantării, stolonii fiind plantați în găurile din folie. Avantajele folosirii foliei: structura solului rămâne stabilă, reglează umiditatea și temperatura solului, nu lasă buruienile să crească lucrarea de plivit nu mai este necesară, înfloritul și fructificarea este mai timpurie cu câteva zile, stolonii nu înrădăcinează și se pot elimina ușor, fructele nu sunt atacate de boli și sunt în permanență curate. Pe timp secetos se udă. Fertilizări: În cultura familială, se vor aplica cantitățile înscrise pe ambalajul fertilizantului/îngrășământului folosit.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate