Curmal Chinezesc
Curmal Chinezesc
   
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Curmal Chinezesc

Ziziphus jujuba 'Lang' - Cod articol 4429924
Conţinutul setului: 1 buc
Originar din Nepal şi Tibet, este cunoscut şi cultivat de peste 4000 de ani. Numele provine de la gustul fructelor uscate, se mai numeşte şi măslin dobrogean. Fructele sunt aromate, dulci, cu gust de ciocolată. Arbustul cu frunze lucioase poate creşte până la 4 m înălţime. Florile parfumate care înfloresc din mai până în iulie, sunt polenizate de insecte. Fructele brun-roşcate se maturează de la începutul lui septembrie până la sfârşitul lui octombrie, se consumă proaspete sau uscate. Boabele de ciocolată sunt deosebit de valoroase, bogate în substanţe minerale. Plantat în grădină rezistă până la - 20⁰C, plantat în ghivece necesită să ierneze în spaţii protejate. Intrarea pe rod are loc după al treilea, al patrulea an. Autopolenizator. Livrăm plante viguroase.
141,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Expoziție soare
Rezistență la ger rezistent la ger
Distanța de plantare (cm) 200
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii octombrie
Înălțime plantă la maturitate 400 cm
Expoziţie: însorită. Sol: bogat în substanţe nutritive, bine drenat, uşor acid. Fertilizări: recomandat fertilizarea de toamnă şi la plantare, cu substanţe specific destinate pomilor sau arbuştilor fructiferi. Udări: udări pe timpul verii, suportă seceta doar pe perioade foarte scurte de timp. Intră pe rod în aprox. 2-4 ani. Înfloreşte în mai-iunie. Fructele sunt de 2-3 cm, brun-roşcate, aceste se pot consuma proaspete sau uscate. Rodeşte din septembrie până la sfârşitul lui octombrie. Tăieri: dacă este necesar, arbustul se poate rări. Jujuba poate drajona (creşte lăstari în apropierea plantei) pentru a controla dezvoltarea acestora, este recomandat să se taie la apariţie. Iernare: în primul an este recomandat acoperirea plantei pe timpul iernii (şi în iernile extrem de geroase). Cultivat în ghiveci, iarna se va păstra într-un loc răcoros şi luminos.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate