Agriş Invicta cu tulpină înaltă, în ghiveci

Disponibil (livrare în sezon de plantare)

Are creştere viguroasă si productivitate mare. Fructele sunt voluminoase, cu aromă plăcută. Soi rezistent la făinare! Trimitem plante bine dezvoltate, conduse cu trunchi înalt. Producţia medie pentru o plantă de 3-4 ani poate ajunge la aprox. 6-7 kg.

Cod articol: 41220

Denumire ştiinţifică: Stachelbeere Invicta

Conţinutul setului: 1 buc.

79,0 Lei / set

Perioadă de plantare: început de Februarie - sfârşit de Noiembrie

  • Soare
  • Semi umbră
  • 150
  • 150
Cerințe ecologice:

Preferă climatul umed și răcoros. Nu suportă căldura în exces mai ales în perioada formării fructelor (acestea cad, sau nu se dezvoltă). Iubește soarele, dar se dezvoltă excelent și la semiumbră.

Agrișul suportă mai bine seceta și este sensibil la excesul de umiditate. Preferă solurile cu aciditate mai ridicată. Pânza freatică sub 120 cm.
Rezistente la ger până la aprox. - 30⁰C.

Plantarea:
Distanța de plantare între tufe sau pomișori este de 150 cm.
Groapa de plantare (lungime x lățime x adâncime): 35x35x40 cm.

Tăieri: În primul an se lasă numai 3-5 lăstari și se scurtează la 4-6 muguri. În anul al doilea lăstarii noi de un an se scurtează la 4-6 muguri în așa fel se va forma o coroană uniformă. Tăierile se aplică după căderea frunzelor sau înaintea înmuguritului. La exemplare în vârstă se elimină toate ramurile bătrâne (de 4 ani). Scurtarea ramurilor laterale la 20-30 cm.

La soiurile pe tulpină: parul se bate în pământ în așa fel încât să fie cu 4-5 cm sub punctul de altoire. Toți lăstarii sălbatici care cresc din rădăcini sau de pe trunchi, se elimină de la bază.

Fertilizări și irigări: Necesită fertilizări anual (toamna după recoltarea fructelor și primăvara înainte de înflorit). Irigarea: solul trebuie să fie umectat pe o adâncime de 30-40 cm (dacă primăvara este secetoasă se udă înaintea înfloritului și 15-20 zile înainte de recoltarea fructelor, 1-2 udări în august.

Vă recomandăm şi