Zmeur violet
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Zmeur violet

Rubus x neglectus 'Purple Raspberry' - Cod articol 4403210
Conţinutul setului: 1 buc
Fructele au o culoare neobişnuită: albastre-violet, închise. Plantă robustă, viguroasă, fără spini, astfel recoltarea este foarte uşoară. Aroma intensă a fructelor seamănă cu combinaţia zmeurei şi murului. Ideală atât pentru consum în stare proaspătă, cât şi preparat pentru dulceaţă şi compot. A devenit foarte cunoscut şi datorită conţinutului ridicat în substanţe benefice care ajută la menţinerea sănătăţii. Planta - atât fructul, cât şi frunza - a fost apreciată şi de băştinaşii americani, care au folosit-o ca remediu: pentru ameliorarea durerilor de stomac şi în afecţiuni ale ochiului. Zmeurul violet conţine în cantităţi mari antociani care au efecte benefice asupra organismului uman. Livrăm plante viguroase în ghiveci.
57,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Expoziție soare
Rezistență la ger rezistent la ger
Distanța de plantare (cm) 50-70
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii august
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 150-200 cm
Cerințe ecologice: Iarna rezistă până la -20-25⁰C, cu condiția să fie protejat de vânturi puternice și să existe pătură de zăpadă. În unele cazuri suferă la căldurile mari din perioada verii. Preferă expozițiile însorite, fructele vor fii mai dulci și aromate. Crește bine în zonele colinare, necesită precipitații în lunile iunie-august. Nu suportă apa stagnantă. Zmeurul necesită sol reavăn, permeabil, fertil, bine aerisit (nisipo-lutos), ușor acid. Soiurile noastre sunt potrivite și pentru creșterea pe spalier și pentru formarea gardurilor vii fructifere. Plantarea: Distanța de plantare: 30-40 cm, între rânduri 120-150 cm Dimensiunea gropii: 40/40/40 cm. Fertilizare, irigare: Înainte de plantare solul se îmbunătățește cu îngrășăminte organice, mraniță. Cultura se irigă în perioadele uscate (mai ales primăvara). Tăieri de rodire: La sfârșitul verii dintre lăstarii crescuți de la bază se lasă 4-5 mai puternici, restul și lăstarii care au fructificat se taie de la bază. După recoltare este recomandat să aplicați îngrășăminte. Tăieri la soiurile remontante: se taie doar lăstari care au rodit.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate