Clematită Apple Blossom
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Clematită Apple Blossom

Clematis armandii 'Apple Blossom' - Cod articol 3328189
Conţinutul setului: 1 buc
Clematită deosebită datorită frunzelor mari, veşnic verzi, asemănătoare celor de rododendron şi florilor albe spre roz pal, parfumate cu aromă de vanilie. Mărimea la livrare: 40-60 cm. Înfloreşte în martie-mai. Înălţimea la maturitate: 6 m.
128,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Perioada de înflorire martie, aprilie
Expoziție semi umbră, soare
Rezistență la ger rezistent la ger
Distanța de plantare (cm) 100-150
Parfumat da
Culoare roz (pink)
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 600 cm
Veșnic verde da
Expoziţie: însorită, semi însorită, la umbră vor vegeta bine, dar vor înflorii rar şi puţin sau chiar deloc. Clematitele au nevoie de cel puţin 6 ore de soare pe zi pentru a înflorii. Sol: necesită soluri răcoroase, revene, bine drenate. Nu suportă bine seceta şi nici apa stagnantă. Fertilizări: Clematisul este un mare consumator de substanţe nutritive, din această cauză este recomandată fertilizarea lui cel puţin o dată pe an, primăvara cu un îngrăşământ cu eliberare prelungită. Atenţie! Clematisul are sistemul radicular superficial, trebuie să avem grijă ca substanţa să nu intre în contact direct cu rădăcinile fiindcă le va arde! Recomandat este ca îngrăşământul să fie administrat în jurul plantei la aprox. 60 cm distanţă de tulpină. Această fertilizare se poate repeta încă odată în iunie. Rezultate foarte bune se pot atinge şi cu fertilizanţi lichizi administraţi cu apa de udat săptămânal în perioada de vegetaţie. Pentru stimularea înfloririi este recomandat să folosiţi substanţe cu azot mai puţin proporţia recomandată de NPK (azot, fosfor, potasiu) să fie 5-10-10, informaţiile se găsesc pe ambalajul produselor. Rezultate excelente se obţin cu îngrăşăminte pentru tomate (legume) sau Osmocote. Udări: necesită udări în mod regulat mai ales pe timpul verii. Recomandarea este ca baza plantei să fie umbrită, pentru a menţine solul răcoros pe timpul verii, reavăn pentru a proteja rădăcinile superficiale de uscăciune şi razele solare directe. Umbrirea se poate face prin mulcire, aprox. 10 cm deasupra solului în jurul plantei, sau prin asocierea clematitei cu alte plante. Ea în mod natural se întâlneşte întotdeauna cu alte plante. Totodată este benefic la plantare să folosiţi compost pentru reglarea structurii solului, pentru drenaj. Clematita este de asemenea sensibilă la apa stagnantă, nu va înflorii dacă solul nu drenează bine apa! Regulă de aur în cultivarea clematitelor este: capul în soare, rădăcinile în umbră. Tăieri: început de vară, imediat după înflorire, tăiere care va stimula dezvoltarea noilor lăstari pe care se vor forma muguri florali ce vor înflorii în primăvara următoare.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate