Clematită Warzawska Nike
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Clematită Warzawska Nike

Clematis 'Warszawska Nike' - Cod articol 3328241
Conţinutul setului: 1 buc
Soi foarte căutat şi apreciat de culoare mov-roşiatic. Înfloreşte de două ori pe an. Mărimea plantei la maturitate 2,5-3 m.
86,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Perioada de înflorire iunie, iulie, august, septembrie
Expoziție umbră, semi umbră, soare
Rezistență la ger rezistent la ger
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 200-300 cm
Expoziţie: însorită, semi însorită, la umbră vor vegeta bine, dar vor înflorii rar şi puţin sau chiar deloc. Clematitele au nevoie de cel puţin 6 ore de soare pe zi pentru a înflorii. Sol: necesită soluri răcoroase, revene, bine drenate. Nu suportă bine seceta şi nici apa stagnantă. Fertilizări: Clematisul este un mare consumator de substanţe nutritive, din această cauză este recomandată fertilizarea lui cel puţin o dată pe an, primăvara cu un îngrăşământ cu eliberare prelungită. Atenţie! Clematisul are sistemul radicular superficial, trebuie să avem grijă ca substanţa să nu intre în contact direct cu rădăcinile fiindcă le va arde! Recomandat este ca îngrăşământul să fie administrat în jurul plantei la aprox. 60 cm distanţă de tulpină. Această fertilizare se poate repeta încă odată în iunie. Rezultate foarte bune se pot atinge şi cu fertilizanţi lichizi administraţi cu apa de udat săptămânal în perioada de vegetaţie. Pentru stimularea înfloririi este recomandat să folosiţi substanţe cu azot mai puţin proporţia recomandată de NPK (azot, fosfor, potasiu) să fie 5-10-10, informaţiile se găsesc pe ambalajul produselor. Rezultate excelente se obţin cu îngrăşăminte pentru tomate (legume) sau Osmocote. Udări: necesită udări în mod regulat mai ales pe timpul verii. Recomandarea este ca baza plantei să fie umbrită, pentru a menţine solul răcoros pe timpul verii, reavăn pentru a proteja rădăcinile superficiale de uscăciune şi razele solare directe. Umbrirea se poate face prin mulcire, aprox. 10 cm deasupra solului în jurul plantei, sau prin asocierea clematitei cu alte plante. Ea în mod natural se întâlneşte întotdeauna cu alte plante. Totodată este benefic la plantare să folosiţi compost pentru reglarea structurii solului, pentru drenaj. Clematita este de asemenea sensibilă la apa stagnantă, nu va înflorii dacă solul nu drenează bine apa! Regulă de aur în cultivarea clematitelor este: capul în soare, rădăcinile în umbră. Tăieri: se taie uşor primăvara devreme (înaintea înfloritului) şi vara după prima înflorire. Important de reţinut: ce nu vom tăia primăvara înaintea înfloritului va avea flori primăvara, iar pe lăstarii tăiaţi primăvara devreme se vor forma flori vara. Tăieri de întreţinere: se taie lăstarii deterioraţi, bolnavi, etc. primăvara. De sus în jos se va căuta prima pereche de muguri viguroşi si se va tăia deasupra acestora, eliminând lăstarul bolnav. Recomandat este ca să se evite tăierile masive pentru a nu pierde înflorirea. Plantele foarte bine dezvoltate şi răspândite se pot reduce gradual în 2-3 sezoane, prin tăieri mai puternice după prima înflorire, apoi următorul an primăvara sau vara devreme. Alternativă pentru tăierea la această categorie: este să nu se taie deloc anual, ci doar odată la 3-4 ani primăvara devreme până la 30-90 cm deasupra solului. În primul an de la această tăiere de întinerire clematita va înflorii doar o singură dată.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate