Arbust de frăguţe
Arbust de frăguţe
Arbust de frăguţe
     
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Arbust de frăguţe

Arbutus unedo - Cod articol 6685526
Conţinutul setului: 1 buc
Pe pom cresc fructe asemănătoare frăguţei! Fructele mari de 2-3 cm sunt comestibile, se pot prepara ca dulceaţă sau lichior. Frunzele frumoase, veşnic verzi ne bucură tot anul. Decorează atât prin florile albe graţioase, cât şi prin fructele delicioase, care pe parcursul coacerii se colorează din galben în portocaliu, apoi devin roşii, ca un foc de artificiu. Coacerea ţine mai multe luni, astfel în acelaşi timp găsim şi flori şi fructe pe acelaşi pom. Rezistent la ger până la -10-15⁰C.
115,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Perioada de înflorire septembrie
Expoziție semi umbră, soare
Rezistență la ger necesită protejare împotriva gerului
Floare tăiată da
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 300 cm
Veșnic verde da
Soi de pom exotic , originar din Mediterana. Poate fi plantat în grădină în zonele cu ierni nu foarte geroase sau se poate păstra în ghiveci. Expoziţie şi temperatură: necesită locuri însorite, ferite de vânturi puternice, mai ales pe timpul iernii. Plantat în exterior va avea nevoie de acoperire pe timpul ierni. Plantele tinere sunt mai sensibile la ger decât exemplarele mature. Rezistent până la -15-10⁰C. În cazul în care unele păţi degeră pe timpul ierni acestea primăvara după trecerea gerurilor se vor tăia, iar planta se va regenera repede prin creşteri noi. În cazul în care este păstrat în ghiveci, pe timpul iernii se va menţine la o termperatură între aprox. 0-10⁰C, într-un loc luminos. Sol: tolerează multe tipuri de sol, chiar şi pe cele acide sau alcaline, dar cu condiţia să fie foarte bine drenate şi fertile. Nu suportă apa stagnantă din sol! În cazul în care este plantat în ghivece, este recomandat a se transplanta odată la 2-3 ani, dar cu grijă să nu se rănească rădăcinile. Lucrări de îngrijire Udări: se va uda după plantare şi pe perioada verii, dar moderat, fiindcă nu suportă apa în exces! Plantele odată prinse, tolerează bine seceta. În cazul în care este păstrat în ghiveci, se va uda mai des vara, iar pe timpul iernii se va uda rar (se va lăasa solul să se usuce între două udări). Fertilizări: primăvara-vara (august) de preferat nu cu fertilizant lichid cu acţiune rapidă ci substanţe cu eliberare prelungită (granule) în acest caz se poate administra odată pe an primăvara. Tăieri: primăvara, după trecerea gerurilor.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate