Kaki
Kaki
Kaki
Kaki
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Kaki

Diospyros kaki Tipo' - Cod articol 4435249
Conţinutul setului: 1 buc
Sub denumirea "Diospyros" se înţelege "Fructul Dumnezeiesc", denumire pe care Kaki o şi merită. Ţara de origine este Asia de Est. Are gust dulce-acrişor şi consistenţă gelatinoasă, o aromă specială: combinaţie între aroma piersicului, caisului şi a părului. Dar nu numai datorită gustului delicios este din ce în ce mai favorizat, ci şi pentru că este bogat în vitamine. Pomul îşi păstrează aspectul frumos, compact şi după puţină tundere. Se poate culege de la sfârșitul lunii octombrie, când prin coaja subţire deja se poate observa pulpa portocalie a fructului. Fructul se coace şi după recoltare. În prima iarnă după plantare trunchiul trebuie acoperit. Se acomodează uşor, este autopolenizator. Livrăm plante viguroase cu balot de pământ sau în ghiveci. Înălțimea trunchiului: aprox. 60 cm.
223,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Perioada de înflorire mai, iunie
Expoziție soare
Distanța de plantare (cm) 300
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii octombrie
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 300 cm
Preferă solurile fertile bogate în humus, permeabile, afânate. Se plantează în locuri însorite, protejate (ferite de curenții de aer). Nu suportă umiditatea în exces respectiv apa stagnantă, dar are nevoie de irigări constante! Rezistă la ger până la -15-20⁰C. Plantele tinere (primi 3-4 ani) se vor proteja pe timpul iernii. Plantele care sunt plantate în ghivece, pe timpul iernii se pot păstra în locuri reci sau chiar afară cu acoperirea ghiveciului. Ele au nevoie de perioadele reci pentru o dezvoltare adecvată. Înflorirea are loc în mai-iunie. Intră pe rod în anul 3-4. Perioada de maturare a fructelor este în lunile octombrie-decembrie (rezistă la gerurile blânde). Fructele, bogate în vitaminele A, C, D, se culeg cu sepale în stare semi coaptă, cu ajutorul unui cuțit sau foarfecă. Acestea se vor matura și după culegere.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate