Chiparos Leyland (10 buc)
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Chiparos Leyland (10 buc)

Cupressocyparis leylandii - Cod articol 3350849
Conţinutul setului: 10 buc
Plantă perenă, veşnic verde cu frunzele de culoare verde deschis. Datorită creşterii accelerate, se pretează foarte bine pentru plantarea sub formă de gard viu. Livrăm plante viguroase în ghiveci, înălțimea la livrare: 25-30 cm.
215,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Expoziție semi umbră, soare
Rezistență la ger rezistent la ger
Distanța de plantare (cm) 30 - 40
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 300-1000 cm
Veșnic verde da
Expoziţie: soare, semi umbră. Fiindcă este o specie de vigoare mare, înălţimea poate ajunge până la 12-20 m, lăţimea 2,5-4 (6) m, distanţa de plantare este recomandat a fi mai mare decât în mod normal la gardurile vii, se va determina în funcţie de cerinţele spaţiului între 80-100 (150) cm. Sol: tolerează multe tipuri de sol (chiar şi cele acide, alcaline, sărăturate), dar cu condiţia ca acestea să fie foarte bine drenate. Totuşi preferă solurile fertile, moderat-uşoare, reavene. Lucrările de îngrijire: Udări: are cerinţe relativ ridicate faţă de apă, pe timpul verii va necesita udări regulate. Atenţie! Nu suportă apa stagnantă. Fertilizări: recomandat odată pe an. Tăieri: specie care se pretează foarte bine la tăieri (dar nu se recomandă tăieriile foarte excesive, formele topiare). În primul an: primăvara se vor tăia lăstarii lungi din lateral, apoi la sfârşit de iulie se vor tăia din nou, această tăiere stimulează îndesirea ulterioară. Din al doilea an este recomandat a se tăia anual, vara. Atenţie! Vârful se va tăia doar după ce ajunge la înălţimea dorită.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate