Mandarin Portofino
Mandarin Portofino
   
Plantele prin natura lor sunt diferite din punct de vedere biologic și nu pot respecta un tipar, nu pot fi identice. Vă rugăm să luați în considerare că fotografia de prezentare este cu caracter informativ, reprezentând o plantă matură, cultivată în condiții optime de dezvoltare. Într-o anumită măsură, fiecare plantă poate să difere prin formă, culoare, mărime și aspect. Aceste lucruri nu afectează calitatea plantei.

Mandarin Portofino

Citrus reticulata - Cod articol 6630498
Conţinutul setului: 1 buc
Pom veşnic verde, care are creştere densă, coronament bogat, fără spini. Florile sunt mici, albe, parfumate. Toamna se pot recolta mandarinele dulci, zemoase. Recomandat a se păstra într-un loc însorit, protejat. Iernează în locuri luminoase la 5-10°C. Livrăm plante viguroase în ghiveci
178,00 RON / set

Preț cu TVA inclus

Perioada de înflorire martie, aprilie
Expoziție soare
Rezistență la ger sensibil la ger
Perioada de maturare a fructelor începutul lunii octombrie
La ghiveci da
Înălțime plantă la maturitate 200-250 cm
Veșnic verde da
Expoziţie: loc însorit, cu soare din plin. Primăvara (după trecerea gerurilor târzii) se vor muta afară, într-un loc însorit cu o circulaţie a aerului adecvată. Plantele se păstrează în primele 3 zile la umbră, pentru a nu fi arse de soarele puternic, apoi gradual se pot muta la soare (se face o călire). Toamna înaintea gerurilor se vor muta în casă, trecerea se va face la fel treptat. Citricele necesită 8-12 h de lumină pe zi. În interior se vor păstra lângă un geam cu expoziţie sudică, cu o circulaţie a aerului bună (recomandat în zilele frumoase să se deschidă gemul pentru aerisire). În caz de nevoie, lipsa luminii se poate substitui artificial. Temperatură: Ideal pentru citrice temperatura este cuprinsă între 12-30⁰C, în interior pe timpul iernii media adecvată ar fi de în jur de 18⁰C. Important! Nu suportă oscilaţiile bruşte de temperatură. Sol: foarte bine drenat, reavăn, uşor acid (pH 6-7), lutos, nisipos. Ideal a se folosi amestec deja preparat pentru citrice. Lucrări de îngrijire: Udări: pe timpul verii chiar şi de două ori pe zi pe vreme caniculară, iarna aprox. odată pe săptămână. Ideal este ca doar suprafaţa solului să se usuce uşor între două udări (pământul trebuie să fie reavăn). Important! Nu suportă apa stagnantă, rădăcinile pot putrezi foarte uşor. Lipsa apei poate determina răsucirea frunzei. Citricelor le place şi umiditatea atmosferică, din acest motiv este recomandat pulverizarea cu apă pe frunze, sau amplasarea umidificatoarelor în apropiere. Sfat: puteţi folosi mulci decorativ la suprafaţa solului din ghiveci (de ex. pietre, muşchi etc.) acesta pe lângă faptul că este decorativ ajută la menţinerea solului reavăn. Fertilizări: primăvara-vara odată pe săptămână, iarna aprox. odată pe lună. Ideal sunt soluţiile speciale pentru citrice sau pentru tomate, legume. În multe cazuri decolorarea frunzelor în galben semnalează o deficienţă de Fe. Dăunători: păduchi ţestoşi, acarieni, afide.
Alți cumpărători au comandat și acest produs
Produse recent vizualizate